Musztarda kerzynska stołowa

Musztarda Kętrzyńska Stołowa 170g

Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych. Musztarda kętrzyńska stołowa - klasyczna, umiarkowanie ostry smak. Przyrządzona na bazie zmielonej gorczycy i przypraw ziołowych. Nie zastąpiona jako dodatek do pieczeni, wędlin, oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek.

Moja Opinia:
jest pikantna w smaku, o nieco rzadkiej konsystencji. Ale zdecydowanie lepsza od swoich 'sarepskich' konkurentek. Dobra w dodatku z kiełbaska grilowana

Opakowanie to typowy, szklany słoiczek 170 g.
Jedyną wadą może być jej ograniczona dostępność.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz